sâmbătă, 25 mai 2013

A aparut o minune in viata ta, a surorii tale, a fratelui sau a unuia dintre prietenii tai? Vrei sa ii faci cat mai multe poze pe care sa le aiba amintire toata viata? O idee minunata este aceea de a pune pe langa micut toate detaliile nasterii: data nasterii, greutatea bebelusului, inaltimea precum si mici detalii din anotimpul/ luna in care s-a nascut. Desi s-ar putea sa para tare complicat nu este deloc.

Cum sa faci fotografii minunate bebelusului

 Ai nevoie de:
  • Bebelus
  • Ajutor de fotograf ( bunic/a, mamica, tatic, sora, prieten/a, oricine)
  • Masa suficient de mare incat sa nu risti sa cada bebe
  • Scaun pe care sa te poti urca pentru a face pozele
  • O bucata de material alb (fata de masa, paturica) pentru a acoperi masa
  • Lumina naturala
  • Temperatura potrivita pentru costumatia dorita
  • O paturica pentru infasat
  • Aparat foto/ telefon ( noi am folosit un iphone)
  • Detalii in ton cu anotimpul/ luna in care s-a nascut (crengute, frunze, fructe, flori)

Pasul 1: Aranjeaza decorul dinainte. Ai grija sa nu fie foarte incarcat si sa nu existe obiecte cu care bebe s-ar putea rani.

Pasul 2: Photo Props - Foloseste un metru pentru a arata inaltimea si un ceas pe care sa-l opresti la ora nasterii. Un calendar cu luna in care s-a nascut este perfect. Ai nevoie si de numele bebelusului, fie ca este scos la imprimanta si pus intr-o rama frumoasa, fie ca sunt lucrate literele din lemn sau material textil. Nu uita sa alegi culori care sa se potriveasca intre ele, iar obiectele folosite sa se apropie cat mai mult de perioada din an in care s-a nascut copilasul.


Pasul 3: Asigura-te ca micutul/micuta este linistit/a - poti face fotografiile exact atunci cand se trezeste sau la cel putin o ora dupa ce a mancat, astfel nu risti sa ii deranjezi stomacelul.

Pasul 4: Ia-ti un ajutor. Sa nu faci fotografiile de unul singur, vei avea in mod cert nevoie de cineva care sa intretina bebelusul cat tu stai cocotat/a pe scaun pentru a-i face pozele.

Pasul 5: Dupa ce ai infasat copilul pune-l pe masa astfel incat sa nu existe riscul sa cada.

Pasul 6: Fa cat mai multe poze, cat mai repede. Asa ai cat mai multe sanse sa prinzi bebelusul in cat mai multe ipostaze haioase.

Pasul 7:  Editeaza fotografiile cu orice program iti este mai comod si scrie pe ele numele, data si ora nasterii, greutatea si inaltimea.

Poti folosi fotografiile pentru a anunta nasterea, pentru a le darui ca marturii la botez si pentru a face din ele invitatii de botez.


Iti aratam ce fotografii am reusit noi sa facem pentru micuta Maia, care s-a nascut pe 1 mai 2013, asa ca am folosit ciresici pentru greutate (luna mai, in care apar ciresele), un metru de croitorie vintage pentru lungime, un ceas oprit la ora 10:49 (ora nasterii) si un calendar pentru data nasterii. Inimioarele si trandafirasii intregesc imaginea intr-un mod placut.

 Aceasta este varianta ”pink”, in care am folosit numele din textil si trandafiri roz pentru dulceata, foarte parfumati, care infloresc numai in luna mai.


PS: Nu uita sa iti folosesti cat mai mult imaginatia, noi n-am rezistat asa ca la sedinta foto am adaugat si o poza de diva:

Pentru mai multe tutoriale si postere gratuite apasa aici.


Cu drag, 
Echipa Le Cose Animate

0 comments:

Trimiteți un comentariu